17 Φεβρουαρίου 2011

48ωρη απεργία 22-23 Φλεβάρη


Όλοι στο δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης. Για να ματαιωθούν τα σχέδια του Υπουργείο Παιδείας για το κλείσιμο-συγχώνευση των σχολείων μας


Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε από την τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση για γενικό ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της χώρας στους πιστωτές της και των εργαζομένων της στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που αποκαλείται «ελαστική αγορά εργασίας»! Οι «σκληρές διαπραγματεύσεις» οδηγούν σε ένα νέο Μνημόνιο -τέρας, που σκοπό έχει έως το 2015 να καταβροχθίσει 50 ολόκληρα δισ. ευρώ από πωλήσεις δημόσιων επιχειρήσεων μαζί με τους «αναδιαρθρωμένους» εργαζομένους τους, τα περιουσιακά στοιχεία τους, καθώς και άλλες πωλήσεις κρατικών ακινήτων. Τα υπόλοιπα, οι δήθεν «αντιδράσεις» της κυβέρνησης, η μετονομασία του ξεπουλήματος ως «αξιοποίηση» και η αγωνιώδης προσπάθεια των τηλεοπτικών δελτίων να μας πείσουν ότι «είναι καλοί οι Γερμανοί» δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια.

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το χρέος και τους όρους του Μνημονίου για να οδηγήσει τη χώρα στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι κάθε νέο Μνημόνιο αποδεικνύει στην πράξη την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Επί της ουσίας, δεν οδηγούμαστε σε κάποια έξοδο από την κρίση προς όφελος όλης της κοινωνίας, αλλά στην μετατόπιση της κρίσης του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας και σε μια ιστορικών διαστάσεων αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους γίνεται σήμερα και η επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση. Οι «παιδαγωγικοί λόγοι» που αναφέρει το Υπουργείο για να δικαιολογήσει το κλείσιμο των σχολείων είναι ένα ακόμα μεγάλο ψέμα. Στόχος είναι να μειωθούν δραστικά οι οργανικές θέσεις και να μετατραπούν τα νέα σχολεία σε σχολεία «ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος». Να οικοδομηθεί πάνω στα ερείπια του δημόσιου δωρεάν σχολείου, το φθηνό σχολείο του Μνημονίου και της αγοράς. Με πολυπληθή τμήματα, με απρόσωπο σχολικό περιβάλλον, με χορηγούς και εκπαιδευτικούς σε εργασιακή ομηρία.

Η πρωτοφανής κοινωνική επίθεση δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ανάτασης του εργαζόμενου κόσμου. Το απεργιακό κύμα μπορεί και πρέπει να γενικευτεί, σ’ ένα ποτάμι ικανό να αγωνιστεί και να νικήσει. Συναδέλφισσα/ε η 48ωρη απεργία στις 22-23 Φλεβάρη είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση για την ήττα της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Όλοι στο δρόμο για να μετατραπεί η οργή μας, σε κοινωνικό ρεύμα ελπίδας και ανατροπής.

Τρίτη 22 Φλεβάρη 11:00 συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Ν.Αιγαίου

Τετάρτη 23 Φλεβάρη συμμετοχή στην πανεργατική-πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 10:30 στην Πλατεία Ηρώων
.