05 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ…..

            Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έγκαιρα είχε επισημάνει και είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας για το απαράδεκτο γεγονός της καθυστέρησης τύπωσης των σχολικών βιβλίων. Η επισήμανση αυτή «προσπεράστηκε» από το Υπουργείο Παιδείας και η πολιτική ηγεσία έκανε λόγο για την έγκυρη διανομή των βιβλίων.
            Δυστυχώς, σήμερα 5 Σεπτεμβρίου και ενώ οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν στα σχολεία, η πραγματικότητα είναι τραγική. Υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ βιβλίο ! ! ! και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μια κατάσταση πρωτόγνωρη και απαράδεκτη.
            Τα λόγια είναι περιττά…..
Οι μαθητές , σε λίγες ημέρες που θα πάνε στα σχολεία , δε θα έχουν βιβλία.
            Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε συνδυασμό με την ολιγωρία – αδιαφορία και τη διοικητική απορρύθμιση δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί την εκπαίδευση σε επικίνδυνους δρόμους.
            Αν λάβουμε υπόψη μας τις ανακοινώσεις του Υπουργείου που μετακυλύει τις ευθύνες του και δίνει «εντολές» στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στους Διευθυντές εκπαίδευσης για να διανεμηθούν στους μαθητές, με ευθύνη, μάλιστα, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων  – αντί βιβλίων – dvd και φωτοτυπίες…… τότε  το θέμα γίνεται τραγικό.
            Η προκλητική στάση του Υπουργείου μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ύστερα από τις αποκαλύψεις του τύπου ότι προχώρησε  με σκανδαλώδη τρόπο (καθυστέρησε πολύ την προμήθεια με κανονικό διαγωνισμό) σε απευθείας  ανάθεση στην προμήθεια του χαρτιού με πολλαπλάσια  τιμή !!!
            Και το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι τα έξοδα της εκτύπωσης φωτοτυπιών και dvd θα κληθούν να πληρώσουν οι ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτημένες σχολικές επιτροπές και οι γονείς.
            Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καταγγέλλοντας την πρωτοφανή  αυτή κατάσταση καλεί:
            Το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει  να φτάσουν άμεσα τα βιβλία σε κάθε Δημοτικό Σχολείο της χώρας, πριν την έναρξη των μαθημάτων.
            Επίσης καλεί :
·                     Τα Δ.Σ. των συλλόγων να ενημερώσουν άμεσα τους συλλόγους διδασκόντων, να μην καλύψουν το πρόβλημα, να αρνηθούν κατηγορηματικά να ζητήσουν χρήματα από τους γονείς ή από κάθε λογής ιδιώτες-χορηγούς και να προγραμματίσουν μαζί με τους  συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. και με τους συλλόγους γονέων,  κοινές συνελεύσεις  ενημέρωσης και απόφασης  αγώνα  ώστε  να μπλοκάρουν τη διάθεση χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές γι’ αυτό το λόγο.
·                      Τους συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να απαιτούν την άμεση απόδοση των χρημάτων των λειτουργικών δαπανών στις σχολικές επιτροπές από τις Δ.Ε.Π. και την άμεση κατανομή τους στα σχολεία.
·                     Εκπαιδευτικούς και γονείς να συσπειρωθούν και να παλέψουν μαζί για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δωρεάν Δημόσιας Εκπαίδευσης και της δωρεάν παροχής βιβλίων σε όλα τα παιδιά.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΟΝΙΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ – ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΣΟ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ