29 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
η αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική της Συγκυβέρνησης θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις για ένταξη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και «εργασιακή εφεδρεία», οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.
 Ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή και υλοποιούνται τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος  και του Πολυνομοσχεδίου, που προβλέπουν την απόλυση 30.000 Δημοσίων Υπαλλήλων (σε πρώτη φάση) και την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, το οποίο σε συνδυασμό με τα νέα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα και τα χαράτσια, οδηγεί σε πλήρη εξαθλίωση των Δημοσίων Υπαλλήλων .
Καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καθιέρωσής της. Ταυτόχρονα, προσβάλλονται η νομιμότητα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας!!
Είμαστε ενάντια σ’ αυτήν την  εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, που θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αγριότητα  , και επιβάλλεται από τα κέντρα εξουσίας και την Τρόικα σε συνεργασία με τα ελληνικά κυβερνητικά σχήματα -ανεξαρτήτως συνθέσεως και κομματικής προελεύσεως. Στόχος μας είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και όλων όσων την στηρίζουν.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση ,που έχουν εξαγγείλει από κοινού οι δύο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις,  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.  την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση
που θα πραγματοποιηθεί
την Πέμπτη στις 10:30 π.μ.
έξω από το ΝΕΩΡΙΟ-ΙΚΑ της Σύρου.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

23 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ : ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.



Πέμπτη 24 Νοέμβρη, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 7 το απόγευμα.
Εργαζόμενοι , συνταξιούχοι, άνεργοι, μικροί επαγγελματίες, πολίτες της Σύρου,
η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα Χαράτσια που συγκροτήθηκε με την στήριξη σωματείων εργαζομένων ( Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση - πρώην Περιφέρεια Ν.Α.), Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου, ΕΜΔΥΔΑΣ ( μηχανικοί δημοσίου) – τμήμα Κυκλάδων, Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου –Τήνου – Μυκόνου, Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων),σε ελάχιστο χρόνο από τη δημιουργία της, συγκέντρωσε εκατοντάδες υπογραφές ανθρώπων του νησιού μας, που δηλώνουν την αντίθεση τους στην άγρια φοροληστεία του κόσμου του μόχθου, μέσω των αλλεπάλληλων χαρατσιών, στη βαρβαρότητα του άθλιου εκβιασμού στέρησης βασικών για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια αγαθών, σε περίπτωση μη πληρωμής, όπως επιχειρείται σήμερα με το ηλεκτρικό ρεύμα και αύριο πιθανά και με άλλα κοινωνικά αγαθά και την διάθεση τους να εναντιωθούν έμπρακτα στην τρομοκρατία εφαρμογής αυτών των μέτρων.

Πολίτες της Σύρου,

σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Από άκρη σε άκρη της χώρας ,ένα πλατύ ποτάμι αντίστασης και αλληλεγγύης απλώνεται παντού, μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών δεν πληρώνω, συλλογικοτήτων και σωματείων εργαζομένων, και το οποίο αγκαλιάζεται καθημερινά όλο από περισσότερους δήμους που κινητοποιούνται προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών. Η κινητοποίηση όσων αδυνατούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν τα χαράτσια, τρομάζουν την κυβέρνηση της ντόπιας ΤΡΟΪΚΑ που επιχειρεί με ελιγμούς ( δήθεν εξετάζουν μέτρα - κοροϊδία για τους "αναξιοπαθούντες" προκειμένου να διασπάσουν το μέτωπο αντίστασης στα χαράτσια ).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ .

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

Πολίτες της Σύρου,

την Πέμπτη 24 Νοέμβρη, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 7 το απόγευμα, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση όλους όσους που δε συναινούν στη λεηλασία της ζωής μας για τα κέρδη των καπιταλιστών, κάθε συλλογικότητα και σωματείο που θέλει να εκφράσει τα μέλη του και να κινηθεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, προκειμένου να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για την οργάνωση του αγώνα μας και το άπλωμα της συσπείρωσης σε όλο το νησί.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ


ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜAΓΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Πέμπτη 24 Νοέμβρη,
στις 7 το απόγευμα  στο Πνευματικό Κέντρο .

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ .
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΑ  ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ  ΚΑΙ  ΜΑΓΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ


Αθήνα 22.11.2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 401

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού της Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 2ας Νοεμβρίου 2011, σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε., αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας, την 1η Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» Προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.
Με την απόφαση αυτή, το Συνδικαλιστικό Κίνημα δίνει συνέχεια στις ιδιαίτερα μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις του περασμένου Οκτωβρίου, στις οποίες οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και όσοι πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική, απαίτησαν την ανατροπή της, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλους εκείνους που την στηρίζουν.
Από την πλευρά τους, ωστόσο, όλες οι «μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν και να ανασχέσουν -έστω και προσωρινά- τη δυναμική που αναπτύσσεται στην Κοινωνία για την ανατροπή αυτής της πολιτικής,  συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ’ εντολήν της Τρόικα, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.
          Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης που τροφοδοτήθηκε με το αρχικό μνημόνιο και περιελάμβανε τις πρώτες ισοπεδωτικές περικοπές στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων (13ος και 14ος) και τις συντάξεις, οδηγώντας την ελληνική οικονομία στην άβυσσο του συνεχώς αυξανόμενου δημόσιου χρέους και της αδυναμίας αντιμετώπισης των ελλειμμάτων, επιτείνεται τώρα με απανωτά μέτρα όπως νέες μειώσεις εισοδημάτων, νέες μειώσεις συντάξεων αλλά ακόμα και με μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για την επόμενη τριετία (μέσω της «εργασιακής εφεδρείας», της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και απολύσεων πλεονάζοντος προσωπικού).
Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στην αποψίλωση της Δημόσιας Διοίκησης από ικανά και έμπειρα στελέχη, αλλά και στην τραγική υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ειδικά στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, με την καθιέρωση του  νέου μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα, διαμορφώνονται συνθήκες φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων που τις επόμενες ημέρες θα δουν τις αποδοχές τους να υποχωρούν έως και 55%.
Για το λόγο αυτό η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε -πέραν της Γενικής Απεργίας- να προχωρήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη  παραπάνω Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αποφάσισε, επίσης, την κήρυξη δίωρης Στάσης Εργασίας την ημέρα αυτή από 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στην Αθήνα.
Την ίδια μέρα, τέλος, εκπρόσωποι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα επιδώσουν στις 14:00 στην Πορτογαλική Πρεσβεία ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους συναδέλφους-εργαζόμενους στο πορτογαλικό Δημόσιο, οι οποίοι εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

15 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ





Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα πολιτικά του μηνύματα για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και μόρφωση παραμένουν επίκαιρα και περισσότερο από ποτέ άλλοτε ενοχλητικά για την κάθε πολιτική και οικονομική εξουσία. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο μεγάλος Νοέμβρης της λαϊκής ελπίδας για δημοκρατία και κοινωνική χειραφέτηση, δεν έχει απλά ένα επετειακό χαρακτήρα, αλλά συνδέεται άμεσα με τους σημερινούς αγώνες του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας.

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά, είναι προφανές ότι στο σύγχρονο κόσμο των διεθνοποιημένων αγορών, των υπερεθνικών ολοκληρώσεων και της καπιταλιστικής κρίσης, η πραξικοπηματική επικράτηση της θέλησης των ισχυρών επιβάλλεται, όχι πλέον με τα τανκς του Παττακού και του Παπαδόπουλου, αλλά με τον ωμό οικονομικό εκβιασμό των αγορών, των ελλειμμάτων και του εθνικού χρέους. Το κεντρικό μήνυμα του κεφαλαίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ότι οι λαοί που βιώνουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης, θα πρέπει να θεωρούν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία «ανορθογραφίες» του παρελθόντος.

Η συγκρότηση της κυβέρνησης «εθνική συνεργασίας» του τραπεζίτη Παπαδήμου, δηλώνει, ακριβώς, την προσπάθεια της άρχουσας τάξης, των Τραπεζών αλλά και της ΕΕ και του ΔΝΤ να συνεχίσουν με νέα ορμή τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα, φορτώνοντας στις πλάτες της μεγάλης πλειονότητας νέες θυσίες χωρίς μέλλον, πέρα από κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης και λαϊκής βούλησης. Παράλληλα, η δημόσια εκπαίδευση δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση στο περιεχόμενό της στην κατεύθυνση του φτηνού σχολείου της αγοράς, των μειωμένων μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς και της υπονόμευσης των μισθολογικών και εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, οι ακροδεξιοί νοσταλγοί της χούντας αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, όπως ο νέος υπουργός Μεταφορών, συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση, αποδεικνύοντας και έμπρακτα πως η χούντα δεν τελείωσε το 73.

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο της «εθνικής συναίνεσης», των Μνημονίων, της Ε.Ε, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, ο Νοέμβρης της λαϊκής εξέγερσης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης συνεχίζει να ζει και να εμπνέει. Ορμητικός και γεμάτος νιάτα αναπνέει και ανοίγει προοπτικές σε κάθε δρόμο και πλατεία της Ελλάδας, εκεί δηλαδή που οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τις κοινωνικές ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία-Ελευθερία» που εδώ και μήνες δονεί όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αποδεικνύει τη συνέχεια του λαϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος και τις διαδικασίες αγωνιστικής ανάτασης του κόσμου της μισθωτής εργασίας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ. Παίρνοντας το νήμα από τη μεγάλη 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, από τις λαϊκές παρελάσεις της 28ης και με τις σημαίες του μεγάλου Νοέμβρη του ‘ 73, συνεχίζουμε τον αγώνα διαρκείας ενάντια στην πτώχευση της κοινωνίας και την πολιτική υποταγή.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ του συλλόγου μας, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να αναδείξουν και φέτος στους μαθητές και τις μαθήτριές μας το δημοκρατικό και επίκαιρο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.



Καλούμε όλο τον εργαζόμενο κόσμο σε μαζική συμμετοχή

στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην Πλατεία Μιαούλη

και στη μουσική βραδιά που θα ακολουθήσει,

με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, αφιερωμένη στην εξέγερση,

στο «Πάνθεον» (δίπλα από το Δημαρχείο) στις 20:30.

07 Νοεμβρίου 2011

Α΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου- Τήνου- Μυκόνου


Συνάδελφοι,
το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου- Μυκόνου, σας καλεί να συμμετέχετε στη Α΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου, σύμφωνα με την παράγραφο του άρθρου 23 του καταστατικού του συλλόγου.
Οι γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10-11-11 στην Μύκονο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου , την Παρασκευή 11-11-11 στη Τήνο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου και  την  Δευτέρα 14-11-11 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης στη Σύρο στις 18:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.    Έκθεση των εργασιών των αποφάσεων της Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από τους αντιπροσώπους του Συλλόγου.
2.    Απολογισμός αιρετών εκπροσώπων του Π.Υ.Σ.Π.Ε.
3.    Άλλα θέματα.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να αποστείλουν προτάσεις και θέματα προς συζήτηση
στις γενικές συνελεύσεις, παρακαλούνται όπως τις αποστείλουν στο
email  του συλλόγου syllogospe@gmail.com    μέχρι την Τετάρτη 9-11-11.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΤΗ                                         ΕΙΡΗΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

03 Νοεμβρίου 2011

συγκέντρωση
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ
6:30 μμ ΠΛ. ΜΙΑΟΥΛΗ
ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ, Ε.Ε.  &, Δ.Ν.Τ.
Θέλουν τον λαό στην γωνία , θεατή των εξελίξεων που αποφασίζουν τα κέντρα εξουσίας σε Ελλάδα και Ευρώπη !
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια !
Να μην χάσουμε άλλο  χρόνο. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της διαχείρισης της κρίσης, θα πολλαπλασιάζονται, όσο ο λαός δεν παίρνει την υπόθεση στα χέρια του. Ο λαός πρέπει τώρα να εμπιστευτεί το δίκιο και τη δύναμή του, για να αποκρούσει τα χειρότερα. Να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχής, τους εκβιασμούς και  τα διλήμματα.
Ο εργαζόμενος λαός  με την πρωτοφανή συμμετοχή του τόσο στην 48ωρη απεργία όσο και στις απεργιακές συγκεντρώσεις απέδειξε την συνειδητή αποφασιστικότητα του να αποκρούσει τα μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης για το λαό που επιβάλλει η μαύρη συμμαχία κυβέρνησης – ΤΡΟΙΚΑ – Ε.Ε. και ΔΝΤ, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζών και των λοιπών επιχειρηματικών ομίλων, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτή ακριβώς την δράση του λαού φοβούνται!
Δρομολογούν πολιτικές εξελίξεις ερήμην του λαού προκειμένου να περάσουν την ίδια πολιτική χωρίς λαϊκή αντίσταση !
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ !
Επιλέγουμε τον δρόμο του  αγώνα: «ψηφίζουμε» στη λεηλασία του εισοδήματος μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!
Άμεση κατάργηση των μνημονίων, του πολυ – νόμου και όλων των αντιλαϊκών ρυθμίσεων !
Δεν  νομιμοποιούμε καμιά  κυβέρνηση για την εφαρμογή αυτής της βάρβαρης πολιτικής  !
Διεκδικούμε εργασιακές συνθήκες, αμοιβές και κοινωνικά δικαιώματα  που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες !
Διεκδικούμε  υγεία, παιδεία, ασφάλιση δημόσια και δωρεάν και για όλους !
Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο κράτος που θα υπηρετεί και θα στηρίζει τους εργαζόμενους και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα !                                                                  
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ
ΑΓΩΝΑΣ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
…μέχρι την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Σύρου, ΣΥΝΑΝΚ ( Υπάλληλοι Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων) ,  ΣΥΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου-  πρώην Περιφέρεια Ν.Α.),  ΕΜΔΥΔΑΣ  ( μηχανικοί δημοσίου) – τμήμα Κυκλάδων,  Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου –Τήνου – Μυκόνου,  Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων,   Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου  Σύρου
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν.  ΚΥΚΛΑΔΩΝ

01 Νοεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου σας προσκαλεί την Πέμπτη 03/11/11 στις 21:30 στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ στην προβολή της ταινίας:
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ
TAMBIEN LA LLUVIA / EVEN THE RAINΙστορική, Έγχρ., Διάρκεια: 103'
Παραγωγή: Ισπανία - Γαλλία - ΜεξικόΣκηνοθεσία: Ισιάρ Μπολέιν
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λουίς Τοσάρ, Κάρα Ελεγιάλντε, Ραούλ Αρεβάλο

Ένας σκηνοθέτης, ο Sebastian (Gael Garcia Bernal), πηγαίνει στην Βολιβία για να γυρίσει μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο. Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στο μύθο του θαλασσοπόρου, αναζητώντας στοιχεία για τον άνθρωπο που δεν ήθελε απλά να εκχριστιανίσει τους ινδιάνους αλλά είχε εμμονή με τον χρυσό και έκανε σκλάβους τους ιθαγενείς που του αντιστάθηκαν. Όμως στην πόλη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική και οι ιθαγενείς καλούνται 500 χρόνια μετά από την έλευση του Κολόμβου να παλέψουν όχι για το χρυσάφι, αυτή τη φορά αλλά για το πιο πολύτιμο αγαθό, το νερό.