20 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΕΜΑ : Απεργία Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012



Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων

Τετάρτη 26 /9 στις 10:30 στην Πλατεία Ηρώων


Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗ.ΜΑΡ, υλοποιώντας στο ακέραιο τις απαιτήσεις της τρόικας, της Ε.Ε και του ελληνικού κεφαλαίου, εγκαταλείπει οριστικά τη φρασεολογία της «αναδιαπραγμάτευσης» και επιδιώκει να ψηφίσει ένα νέο πακέτο επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων που οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, τον κόσμο της εργασίας στην πτώχευση και στην εξαθλίωση. Τα 11,5 δις ευρώ μέτρα λιτότητας για τη διετία 2013-14, που στην πραγματικότητα θα ξεπεράσουν τα 20 δις μέχρι το 2016, έρχονται να συμπληρώσουν τους προηγούμενους γύρους λεηλασίας του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, επιφέροντας το τελειωτικό κτύπημα στα εργατικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος. Προχωρούν σε νέο πακέτο μέτρων λιτότητας και ριζικές αντιλαϊκές ανατροπές όπως :
· Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο. Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων διαμέσου της εφεδρείας, αξιολόγηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με διακηρυγμένο στόχο την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού. Οι περιβόητες διαθρωτικές αλλαγές στο «σπάταλο δημόσιο» μεταφράζονται για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και σε σχολεία υποχρηματοδοτούμενα, με εκπαιδευτικούς που θα σιτίζονται από την καραβάνα της κρατικής φιλανθρωπίας.
· Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών με προγράμματα ενοικίασης εργαζομένων και συμβάσεις περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Η αύξηση του ωραρίου στην εκπαίδευση θα οδηγήσει σε εντατικοποίηση της απασχόλησης, σε υποβάθμιση της διδασκαλίας, σε απόλυση δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, στην απώλεια οργανικών θέσεων και στην υποχρεωτική μετακίνηση χιλιάδων συναδέλφων, εν μέσω κρίσης, που θα χάσουν τις οργανικές τους θέσεις. Η σταθερή απασχόληση μετατρέπεται από δικαίωμα, σε αναχρονισμό του παρελθόντος.
· Η μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία και η σύνταξη στα 67. Περικοπή ή και κατάργηση του εφάπαξ με ενδεχόμενη αναδρομική ισχύ σε όσους ήδη το έχουν πάρει. Στην ουσία οδηγούμαστε στην πλήρη ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 Στον προσκήνιο βρίσκεται το επόμενο διάστημα η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η επαναφορά του επιθεωρητισμού και οι απολύσεις εκπαιδευτικών. Η εκπαίδευση μετατρέπεται σταδιακά σε ένα εργασιακό χώρο που θυμίζει Ειδική Οικονομική Ζώνη.
Η απεργία στις 26 Σεπτέμβρη πρέπει να βρει τον κόσμο της εκπαίδευσης στο δρόμο για την ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι τα διαδοχικά μνημόνια και η σίτισή μας στα στρατόπεδα και τις φοιτητικές λέσχες του Υπουργείου Παιδείας. Με την εμπειρία των αγώνων της τελευταίας διετίας μπορούμε να νικήσουμε.



Για το Δ.Σ.