20 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΕΜΑ :ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε για χιλιάδες παιδιά με τις εξαγγελίες του Υπουργείου να επικεντρώνονται στα αυτονόητα, στην έγκαιρη παράδοση των βιβλίων και στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα σχολεία. Κι όμως, για άλλη μια χρονιά τα σχολεία ξεκίνησαν χωρίς όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους, ενώ το μεγαλύτερο δράμα ζουν οι γονείς χιλιάδων παιδιών με αναπηρίες και παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που περιμένουν ακόμη τον (αναπληρωτή συνήθως) εκπαιδευτικό. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο οι οικογένειες αυτών των παιδιών, βιώνοντας καθημερινά πολλαπλάσιες τις δυσκολίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να βρίσκονται σε ομηρία και να αντιμετωπίζονται ως άτομα Β΄ κατηγορίας.


Για μια ακόμη χρονιά το Υπουργείο, καταστρατηγώντας Σύνταγμα και Νόμους, αποδεικνύει περίτρανα πως η ειδική αγωγή δεν είναι προτεραιότητά του. Πλησιάζουμε στο τέλος του Σεπτέμβρη και σε όλες σχεδόν τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό.
Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, εδώ και 10 χρόνια εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και τους γονείς παιδιών με αναπηρία αφού δεν έχει προβεί ούτε σε 1 διορισμό στην Ειδική Αγωγή.


Απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στις ΣΜΕΑΕ
Αναβάθμιση όλων ΣΜΕΑΕ με όλους τους εκπαιδευτικούς
στη θέση τους από την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη.
Διορισμό εκπαιδευτικών ΠΕ71 και ΠΕ61
Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση – δίκαιη μεταχείριση για τα ΑμεΑ.

Για το Δ.Σ.