14 Μαΐου 2013

Για την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 14/5



Το Δ.Σ του συλλόγου μας θεωρεί ότι η προληπτική επιστράτευση των καθηγητών αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα όλης της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά δεδομένα ποινικοποιείται ακόμη και η πρόθεση της απεργίας, επαναφέροντας τη χώρα στην εποχή του Ιδιώνυμου και της  μετεμφυλιακής περιορισμένης και ελεγχόμενης λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος. H επιστράτευση πολιτικών προθέσεων αποκαθηλώνει και το τελευταίο δημοκρατικό προσωπείο του καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια, υπό την επιτήρηση της Ε.Ε και του ΔΝΤ.


Από αυτή την άποψη, η κήρυξη απεργίας την Παρασκευή 17 Μαΐου  2013 είναι κατά τη γνώμη μας αναγκαία, όχι μόνο για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, αλλά και των δημοκρατικών ελευθεριών όλου του ελληνικού λαού. Είναι ένα κρίσιμο και αναγκαίο βήμα για να σπάσει στην πράξη η αντιδημοκρατική εκτροπή, για να μπει ένας κινηματικός φραγμός στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Απέναντι στην απεργία των εκπαιδευτικών στις 17 Μάη και στην προοπτική του απεργιακού αγώνα διαρκείας έχει συμπαραταχθεί όλο το σύστημα εξουσίας: η συγκυβέρνηση, η τρόικα, το υπουργείο Παιδείας, οι γνωστοί κονδυλοφόροι της εξουσίας. Μέχρι και την πρώην υπουργό Παιδείας θυμήθηκαν από την πολιτική ναφθαλίνη, προκειμένου να επιτεθεί στους συναδέλφους μας καθηγητές στο όνομα πάντα της “μνημονιακής ομαλότητας”, δηλαδή της απρόσκοπτης συνέχισης της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Με αυτό το μέτωπο της “μνημονιακής ομαλότητας” επέλεξε να συμπαραταχθεί, δυστυχώς, και η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, παίρνοντας απόφαση τη Δευτέρα, αργά το μεσημέρι, για απεργία την Τρίτη. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να στερήσει από τους εκπαιδευτικούς ακόμη και το δικαίωμα να συζητήσουν για την απεργία, καθώς την Τρίτη είναι προγραμματισμένες οι γ.σ των ΕΛΜΕ. Όσοι συνέπραξαν στην συγκεκριμένη απόφαση, είναι υπόλογοι σε όλους τους εργαζόμενους και υπεύθυνοι για τη συνολική απαξίωση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος  . Αποφάσισαν μια “απεργία” φάντασμα που διευκολύνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την εκτόνωση της κρίσης εις βάρος του εκπαιδευτικού κινήματος. Μια απόφαση αναντίστοιχη με τις προθέσεις των εργαζομένων και τα ταξικά τους συμφέροντα.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί σε μαζική συμμετοχή
την Τρίτη 14 Μάη στην Πλατεία Μιαούλη στις 18:30.
Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει απόφαση για κήρυξη
απεργίας την Παρασκευή 17 Μάη 2013,
με προοπτική απεργιακής κλιμάκωσης.

Όλοι στο δρόμο, παίρνουμε στα χέρια τις ζωές μας,
τώρα είναι η ώρα της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου!