09 Ιανουαρίου 2014

Να απελευθερωθεί ΤΩΡΑ ο Π. Αντωνόπουλος. Ανακοίνωση του συλλόγου .



Το Δ.Σ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου καταγγέλλει την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταγγέλλει τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ο συνάδελφος περνάει από εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια τους δασκάλους. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ο μεγάλος τους τρόμος. Γνωρίζουν καλά ότι η πολιτική τους δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην εργαζόμενη πλειοψηφία, στους ανέργους, τη νεολαία και το λαό. Γι’ αυτό προχωρούν σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού!

Είναι όμως γελασμένοι. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες. Απαιτούμε την άμεση αθώωση, αποφυλάκιση του συναδέλφου μας
 .