26 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Συλλόγου για το έγγραφο της σχολικής συμβούλου

Με βάση το έγγραφο που έστειλε η σχολική σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας α/θμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων για την πορεία εφαρμογής της ΑΕΕ , έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :
Α. Mε βάση τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα , πέρα από την καταληκτική έκθεση του Μάη,
Β. Ο ρόλος του/της  εκπαιδευτικού συμβούλου, μετά από αγώνες του ίδιου του εκπαιδευτικού  κινήματος, είναι  η επιστημονική στήριξη του παιδαγωγικού έργου των συναδέλφων και όχι η διοικητική επόπτευση του σύγχρονου επιθεωρητισμού που στην πράξη ακυρώνει τελικά τον ίδιο το θεσμό του σχολικού συμβούλου,
Γ. Θα πρέπει να σταματήσει από τη μεριά των στελεχών της εκπαίδευσης η διαρκής και ασφυκτική πίεση προς τα σχολεία. Οι συγκεκριμένες πρακτικές αποκαλύπτουν  απλά το πραγματικό περιεχόμενο και τις στοχεύσεις της αξιολόγησης που δεν είναι άλλες από την υποταγή και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και των συλλόγων διδασκόντων.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί  τους συλλόγους διδασκόντων να μην συγκροτήσουν ομάδες εργασίας και συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον αγώνα μας για την ακύρωση της αξιολόγησης και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.