10 Φεβρουαρίου 2014

Για τους συναδέλφους / ισσες αναπληρωτές /τριες μέσω ΕΣΠΑ

Εδώ και τρεις μήνες οι συνάδελφοι / ισσες μας που εργάζονται ως αναπληρωτές /τριες μέσω ΕΣΠΑ παραμένουν απλήρωτοι /ες . Από αρχές Δεκέμβρη εντελώς παράνομα δεν καταβάλλεται ο μισθός τους, μολονότι οι ίδιοι /ες συνεχίζουν ανελλιπώς να προσφέρουν το εκπαιδευτικό τους έργο στο δημόσιο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τα νέα εργασιακά ήθη της καπιταλιστικής κρίσης, καλούνται να επιβιώσουν μακριά από τον τόπο τους χωρίς μισθό, με συνέπεια να οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο. 



  • Τη στιγμή που τα στελέχη του ΙΕΠ λαμβάνουν κανονικά τις παχυλές αμοιβές τους για την προώθηση της αυτοαξιόλησης, οι εκπαιδευτικοί της τάξης που παράγουν καθημερινό εκπαιδευτικό έργο παραμένουν απλήρωτοι/ες. Με αυτό τον τρόπο “αξιολογεί” το υπουργείο τις προτεραιότητές του: χορτάτοι οι αξιολογητές, στην εξαθλίωση οι αξιολογούμενοι. Αυτή είναι η σχέση εμπιστοσύνης που θέλει να οικοδομήσει η ηγεσία του υπουργείο παιδείας με τον κόσμο της εκπαίδευσης, αυτή είναι η εκτίμηση που τρέφει για κάθε εκπαιδευτικό που εργάζεται στο δημόσιο σχολείο. Όχι μόνο έχουν καταργήσει το δικαίωμα στη μόνιμη εργασία, αλλά πλέον δεν καταβάλλουν ούτε το αυτονόητο: τον πετσοκομμένο μισθό μας.
  • Τη στιγμή που κάποιοι υπερηφανεύονται, δημόσια, ότι φέτος στο Νότιο Αιγαίο όλα δουλεύουν ρολόι και υπάρχουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, διαπιστώνουμε ότι ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων / ισσών μας παραμένει τελικά απλήρωτο. Με αυτό τον τρόπο καλύπτει το υπουργείο τα μεγάλα κενά που υπάρχουν: με τη σύγχρονη δουλεία και υπερεκμετάλλευση.

Συναδέλφισσες/ οι

Επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η υπονόμευση της σταθερής και μόνιμης εργασίας, η κατάργηση των μόνιμων διορισμών και τα διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ οδηγούν απλά στην ελαστικοποίηση και απαξίωση της εργασίας του εκπαιδευτικού. 

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καταβάλλει εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα στους /ις συναδέλφους/ισσες αναπληρωτές/τριες μέσω ΕΣΠΑ.