15 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση για αναπληρωτές: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας 17/6

Την ώρα που μια ακόμη σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της, η ανασφάλεια και η εργασιακή ομηρεία χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας επανεμφανίζεται και η ελπίδα του διορισμού για ακόμη μια χρονιά φαίνεται ότι απομακρύνεται. Το αίτημα των μαζικών διορισμών  εγκαταλείπεται οριστικά από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κυβερνητική αναγνώριση των δεσμεύσεων του μεσοπρόθεσμου, συμπληρώνονται από τις «μειωμένες δυνατότητες του προϋπολογισμού» και τις "αναγκαίες υποχωρήσεις" της λεγόμενης "'έντιμης συμφωνίας", με συνέπεια ο υπουργός Παιδείας να ανακοινώνει ότι οι διορισμοί στην εκπαίδευση θα είναι κάτω από 3.000, αν και δεν είναι καθόλου απίθανο να μην τηρηθεί ούτε καν αυτή η δέσμευση. Η εκπαίδευση για ακόμη μια φορά συνθλίβεται στις ανάγκες της δημοσιονομικής προσαρμογής και του περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων και αναγκών.  Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπως οι Κυκλάδες που τα πραγματικά οργανικά κενά είναι πάνω από 300. 

Με βάση τη σχετική απόφαση της πρόσφατης γ.σ μας, το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές, αλλά και όλα τα μέλη του συλλόγου μας σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 /6 στη 1 μ.μ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν.Αιγαίου, με βασικό αίτημα τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες της εκπαίδευσης. 

Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή. Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση του δημόσιου σχολείου. Δεν αποδεχόμαστε άλλη μια σχολική χρονιά αδιοριστίας, κενών και ελαστικής απασχόλησης