08 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ 10:30


 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης -Ε.Ε -ΔΝΤ 
 
Η νέα κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛΛ έρχεται να εμπεδώσει το καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας σε συνεργασία με τη μνημονιακή συμπολίτευση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ). Το εκλογικό αποτέλεσμα αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προώθησης των πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Επιχειρούν να εμπεδώσουν στην κοινωνία την αίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τα μνημόνια, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι κάθε άλλη επιλογή θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή.


Το Μνημόνιο 3 που καλείται να υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι απλά ένα σύνολο αποσπασματικών αντιλαϊκών μέτρων, αλλά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνολικής νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού καπιταλισμού με στόχο την υποτίμηση της εργασίας, την ιδιωτικοποίηση, τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Μπροστά σε αυτόν τον Αρμαγεδδώνα της καπιταλιστικής επίθεσης δεν μπορούν να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα ή ένα δήθεν παράλληλο πρόγραμμα.
Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου κεφαλαιοποιητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εξαρτάται από την αγορά αποτελούν την αιχμή της καπιταλιστικής επίθεσης. Επιδιώκουν να επαναφέρουν τη ζωή πίσω στον 19 ο αιώνα, με συντάξεις προνοιακά βοηθήματα, χωρίς δημόσιο σύστημα υγείας και όλα αυτά σε μια αγορά εργασίας που χαρακτηρίζεται από την μαύρη ελαστική απασχόληση και την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας. Ασφαλώς καμιά συζήτηση για το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων, τις χαριστικές ρυθμίσεις οφειλών στην εργοδοσία, την μακροχρόνια ανεργία και τις δραστικές μειώσεις στους μισθούς που οδήγησαν στην κατάρρευση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος.
Αντίστοιχα βιώνουμε όλοι μας τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με κλειστά σχολεία, χωρίς ολοήμερο πρόγραμμα και με ανύπαρκτες τις δομές της ειδικής αγωγής. Με περίσσιο κυνισμό αναγγέλλουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις αρχές Νοέμβρη. Δεν ισχύουν ασφαλώς τα ίδια με τις τράπεζες όπου σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία και η μνημονιακή συμπολίτευση ψηφίζουν από κοινού για ακόμη μια φορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών .
Απέναντι σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης υπάρχει μόνο μια διέξοδος για τους εργαζόμενους: Αγώνας μαζικός, ταξικός, γενικευμένος. Τέτοιο αγώνα δεν μπορεί και δε θέλει να τον οργανώσει ο –παλιός και νέος- κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.
  • Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
  • Αγώνας με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό νόμο και μέτρο, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
  • Αγώνας ανατροπής και ρήξης με τον μονόδρομο της ΕΕ, με τα συμφέροντα και την εξουσία του κεφαλαίου.
Σε αυτή την κατεύθυνση η απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη πρέπει να αποτελέσει ένα πρώτο σταθμό στην ανάκαμψη του κινήματος και στην ανάπτυξη του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Διεκδικούμε :
  • Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε,Ε και ΔΝΤ και όλων των Μνημονίων. Διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών του.
  • Μαζικοί διορισμοί σε υγειά, παιδεία, πρόνοια, ΟΤΑ. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. ΣΣΕ εργασίας παντού.
  • Όχι σε μισθολόγιο - φτωχολόγιο. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ανάκληση όλων των μειώσεων και αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού/ σύνταξης.
  • Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ρυθμίσεις. Να μην περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με τις ρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν τράπεζες, κράτος, εργοδότες. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους . Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια. Σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού. Σύστημα υγείας, ασφάλισης και σύνταξης αποκλειστικά Δημόσιο με γενναία χρηματοδότηση.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση - εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, επανεθνικοποίηση των εταιρειών που ξεπουλήθηκαν. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα στα βασικά κοινωνικά αγαθά (ενέργεια, νερό, συγκοινωνίες, υγεία, εκπαίδευση, πολιτισμός κλπ).
  • Ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Πλήρης προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Ανεξαρτησία των συνδικάτων από κάθε κρατική, δικαστική και εργοδοτική παρέμβαση.