22 Φεβρουαρίου 2017

Για τις προτάσεις ΣΕΒ και ΟΟΣΑ για το ελληνικό σχολείο


Με λίγες μέρες διαφορά δόθηκαν στη δημοσιότητα οι εκτιμήσεις και οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ (μέσω διαρροής στην κυριακάτικη Αυγή) για τη δημόσια εκπαίδευση λειτουργώντας ως λαγοί μπροστά στις επικείμενες αναδιαρθρώσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση. ΣΕΒ και ΟΟΣΑ βάζουν ταφόπλακα στη δημόσια εκπαίδευση, απαιτώντας την εφαρμογή των γνωστών νεοσυντηρητικών αντιδραστικών εκπαιδευτικών αλλαγών. Όπου αυτές εφαρμόστηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση των ταξικών φραγμών, με τη βίαιη εκδίωξη χιλιάδων φτωχών μαθητών από το σχολείο, την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας με απολύσεις εκπαιδευτικών, το εκτεταμένο κλείσιμο σχολείων κυρίως στις υποβαθμισμένες εργατικές περιοχές και τη διοχέτευση των δημόσιων προϋπολογισμών για την Παιδεία στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων. 


21 Φεβρουαρίου 2017

ΔΟΕ : Για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων

Έπειτα από την έκδοση του Π.Δ. 111/2016 το οποίο τροποποιεί το Π.Δ. 50/1996 και αφορά στις «Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» θεσπίζεται νέα κατηγοριοποίηση για τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας κύκλος συζητήσεων σχετικά με το ζήτημα της κατάταξης των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κατηγορίες μετάθεσης – μοριοδότησης.

11 Φεβρουαρίου 2017

Έκτακτες Γενικές συνελεύσεις του συλλόγου μας


Το Δ.Σ του Συλλόγου μας , με βάση την εισήγηση της ΔΟΕ για πραγματοποίηση Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων μέσα στον Φεβρουάριο, συγκαλεί Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και στα τρία νησιά ευθύνης του, την Τετάρτη 22 φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στα ακόλουθα σχολεία:
Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τήνου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου.
Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μυκόνου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου.
Έκτακτη Γενική Συνέλευση Σύρου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης.
Τα κυρίαρχα θέματα των συνεδριάσεων είναι όλα όσα αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο της Δ.Ο.Ε. , το οποίο συνημμένα παραθέτουμε, κι όλα όσα εγγράφως κατατεθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου μας ως την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.
Εισήγηση ΔΟΕ 
 
Δύο, σχεδόν, μήνες έχουν περάσει από την «ημιεθιμοτυπική» (όπως ο ίδιος ο Υπουργός τη χαρακτήρισε) συνάντηση τον εκπαιδευτικών ομοσπονδιών με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. 

03 Φεβρουαρίου 2017

Όχι στη διάλυση της ειδικής αγωγής

Η κυβέρνηση έβαλε μέσα στις πρόσφατες γιορτές των Χριστουγέννων την Ειδική Αγωγή και τα παιδιά μας στο στόχαστρο! Τα παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής είναι μία από τις πλέον ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που θα έπρεπε μόνο να στηρίζονται και όχι να πλήττονται.



 Καταγγέλλουμε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι οικογένειες των παιδιών – ενηλίκων με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες και οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. 

01 Φεβρουαρίου 2017

Για τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας




Εντελώς αιφνιδιαστικά στις 30/1 το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ρυθμίσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς που στην πράξη συνεχίζουν την ίδια την πολιτική των περικοπών, της εργασιακής ευελιξίας και της λιτότητας. Τείνει να γίνει τελικά κανόνας για κάθε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με μια σειρά αιφνιδιαστικών εγκυκλίων και τροπολογιών να υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.