30 Μαρτίου 2017

Εβδομάδα δράσης ενάντια στην ελαστική απασχόληση. Μαζικοί - μόνιμοι διορισμοί με βάση τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους

Στα πλαίσια της εβδομάδας δράσης ενάντια στην ελαστική απασχόληση ο σύλλογος μας, μαζί με την Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων και την κινηματογραφική ομάδα του φοιτητικού συλλόγου θα προβάλλει την ταινία του Κεν Λόουτς, Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ την Τρίτη 4/ 4 στις 21:15 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου (1ο γυμνάσιο Ερμούπολης) . 


29 Μαρτίου 2017

ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Το Υπουργείο Παιδείας, ως εργοδότης, ουσιαστικά στερεί από χιλιάδες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας σε προστατευόμενη κύηση, λοχεία κι ανατροφή. Αν και οι ελαστικά εργαζόμενες εκπαιδευτικοί καλούνται να κάνουν την ίδια δουλειά με τους μόνιμους συναδέλφους, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εξακολουθούν να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα. Το είδος της σύμβασής τους, τους «απαγορεύει» ουσιαστικά να εγκυμονήσουν, αφού κάθε ένσημο ή προϋπηρεσία επιβάλλονται ως προϋποθέσεις για την επιδότηση από τον ΟΑΕΔ ή την επαναπρόσληψή τους.


27 Μαρτίου 2017

ΔΟΕ : Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών


Με την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019. 



20 Μαρτίου 2017

Συντονισμός πρωτοβάθμιων συλλόγων και σωματείων


Το Δ.Σ του συλλόγου μας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων της Σύρου με σκοπό να μην περάσουν τα μέτρα της β αξιολόγησης.

19 Μαρτίου 2017

Εβδομάδα δράσης ενάντια στην ελαστική απασχόληση. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί με βάση της ανάγκες του δημόσιου σχολείου και των μαθητών του.



Ο σύλλογος μας συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων ενάντια στην ελαστική απασχόληση, την αδιοριστία και τη μόνιμη εργασιακή περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή. Μετά από μια 7ετία μνημονιακής πολιτικής, περικοπών και συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου, η ελαστική εργασία τείνει να γίνει ο κανόνας λειτουργίας του δημόσιου σχολείου, μια πραγματικότητα που λειτουργεί εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών. Το δημόσιο σχολείο λειτουργεί πλέον με μπαλώματα, με τη λογική ότι “έχουμε, αν έχουμε”. Με κατάργηση του υπεύθυνου ολοημέρου, με κάλυψη ωρών στα τμήματα ένταξης από τον οποιοδήποτε, με μοίρασμα της παράλληλης στήριξης, με κενά, με περιπλάνηση σε 4 σχολικές μονάδες και με την πλήρη αδυναμία να καταρτιστεί ένα ωρολόγιο πρόγραμμα με βάση τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών .

Ψήφισμα συμπαράστασης



Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, o Νίκος Αργυρίου μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύη Στρατευμένων μετά από μήνυση διοικητή Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και σήμερα απόστρατου αξιωματικού. Η παραπάνω ποινή, σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας και σε παραβίαση δεκάδων διατάξεων περί δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης, επιβλήθηκε στο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε, προ επταετίας, δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο.

06 Μαρτίου 2017

ΔΟΕ : Τοποθέτηση και δυνατότητα μετακίνησης - δικαιώματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Κύριε Υπουργέ,
με αφορμή έγγραφο αίτημα που σας απέστειλαν στις 8 και 21 Φεβρουαρίου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χίου και Λήμνου σχετικά με τη μετακίνηση αναπληρωτή συναδέλφου από τη Λήμνο στη Χίο ώστε να είναι δυνατή η συνυπηρέτησή του με την, επίσης, αναπληρώτρια σύζυγό του, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., πέρα από την στήριξή του στο δίκαιο αίτημα των συναδέλφων και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών καθώς και στο αίτημα για τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας συνυπηρέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θεωρεί πως είναι αναγκαία η θεσμοθέτηση πλαισίου διαδικασιών το οποίο θα αφορά το εργασιακό καθεστώς και τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.